Llowlab #2 (2011)

Opdrachtgever: Double 2 Mediaproducties
Functie: Producer (loondienst)
Datum: 2011
Locatie: Lowlands Festival, Biddinghuizen

Llowlab, een drijvend platform op popfestival Lowlands waarbij de wereld van de wetenschap, techniek en duurzaamheid een plek heeft gekregen binnen het festival. Binnen dit project was ik verantwoordelijk voor de inhoudelijke productie en uiteindelijke uitvoering van het project tijdens het festival.

De eilanden van LLowlab zijn dit jaar te bereiken via de Highway of the Future, een duurzame drijvende snelweg die de verschillende eilanden aan elkaar verbindt. Op het Future Vinex Island kunnen bezoekers ervaren hoe we over niet al te lange tijd wonen: drijvend, in een wondere wereld van poep, algen en limonade. Op het LLow Energy Island kan het publiek zelf met robotarmen een fusiereactor in elkaar zetten, ontdekken wat nanotechnologie betekent voor de toekomst van het autorijden of zich laten verrassen door de intelligentie van glas en straatverlichting. Op de Future Food Garden kan de Lowlander misschien wel de belangrijkste stap nemen in zijn of haar leven. Gezond eten krijgt hier een nieuwe dimensie, doordat bezoekers zien hoe (on)gezond hun eetpatroon is voor de aarde en welke Foodprint ze hiermee achterlaten. En natuurlijk ontbreekt de Cradle niet; het drukst bezochte eiland van vorig jaar. Hier kan men, na een rondje LLowlab, duurzaam loungen en bepalen of je wel fit for the future bent. Zo niet, dan worden er natuurlijk meteen allerlei futureproof alternatieven aangeboden.

 

This entry was posted in Eventmanagement and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *